Wtf??!

Hahaha sjukast idag:

Det ringer från dolt nummer på min telefon. Tänkte att det kunde vara Andreas som vill jävlas så jag svarade.

Man: Ja hej jag söker Daniel?
Jag: Då har du ringt fel, här finns ingen Daniel!
Man: Daniel Nilsson? Som spelar fotboll?
Jag: Nej, Ida heter jag och spelar inte fotboll.
Man: Nähe, ja då har vi kommit alldeles fel...
Och så fortsatte vi prata några sekunder, jag kände mig på bra humör och han verkade vara lite förvirrad så jag skämtade med honom och önskade honom sedan lycka till med att få fatt i Daniel.

Man: Nu kanske du ska börja spela fotboll då? Det hade varit roligt! Med killar! Haha.
Jag: Ja, haha, det kanske jag skulle...Lycka till, ha det bra!
En halv minut senare får jag sms:
"Hej igen, 1 siffra fel! Men kul om du spelat haha! Kom vi till Skåne? Kramar från oss!"
Skrattade lite och fick dåliga vibbar samtidigt. Men så tänkte jag att han säkert bara var en vanlig ovanligt trevlig man så jag svarade:
"Okej, hoppas ni hamnade rätt nu då! Jag är därifrån men har flyttat. Lycka till med ringandet!"

Tänkte: detta bjuder ju inte in till svar alls, bara trevligt svar tillbaka på hans sms liksom. Men jo då:

"Ok tack! Dom andra tyckte du kunde bli våran massör haha! Kramar!"

Men för HELVETE! Hahahahha. Ska man inte kunna vara trevlig mot människor utan att de tror att man är nån jävla prosituerad?! Det värsta är att han lät gammal. Hade förstått om de ville driva med någon stackars tjej om de var ett gäng ungdomar men vafan, haha. Nu vågar jag inte svara mer. Usch. Säkert nåt skabbigt gammalt Korpalag, hahaha. Hoppas det är någon som driver bara.
/Ida

Maria-dagen

Hej, mina älskade systrar! Idag är det vår dag. Maria-dagen. Hade jag haft alla pengar i världen skulle ni vakna upp i ett rum fullt av blommor. Och en naken, snygg...eller kanske inte naken, men snygg, kock som lagat världens godaste frukost åt er. Och hemma hos Anna hade jag hyrt in The Kooks som hade suttit på sängkanten och sjungit Oooh Laaaa och till Johanna hade jag hyrt in Bruno Mars. Eller något.

Men det har jag inte. Därför får jag nöja mig med att säga att jag älskar er.

Nu ska jag iväg och jobba :)

/Ida

My heart is refusing me

Seriöst. Sjukt bra låååååt. Loreen måste gå till finalen i Mello. GRYYYYM. Tror jag snart lyssnat på den 10 ggr i rad.

Och idag är det dags att ta steget. Steget att bli vuxen. Betyder: Köpa dammsugare istället för att gå till frisören.

Palla springa till grannarna så fort det ska dammsugas. Icke. Idag händer det!

Men lyssna på Loreen nu, awesome låt. Åh vad jag hoppas att den kommer spelas ute sen.
/Ida

Idag är en The Kooks-dag

Haha, hoppsan, vinet tog nog mer än jag trodde. Kul.

Denna dag tänkte jag viga åt plugg. Men det tar emot nåt så fruktansvärt. Rapport om teknisk utveckling och sökmotorsoptimering av en astråkig webbsida. Suck. Men det är bara te att göra det. Jag kan inte tappa sugen med tre månader kvar. Kom igen Idööööö.

Inte tränat en enda gång denna vecka. Men har heller inte ätit en enda bit godis. Förutom mörk choklad igår. Så det får väl vara bra. Orkar inte tvinga mig själv till något.

Haha, fan vilket BRA inlägg! Äh.
/Ida

Jag vill bli full och odräglig

Jag vill skita i alla krav. Jag vill göra precis det jag vill. Jag vill skriva om vad jag känner för utan att tänka mig för. Jag vill gå ut på stan själv och vara trevlig och ha roligt och skaffa nya vänner. Jag vill ringa och fyllesnacka med mina Helsingborgsvänner. Jag vill knacka på min grannar och fråga om jag och min baginbox får komma in. Jag vill sticka ut och springa i skogen på natten. Jag vill gå ner fem kilo. Jag vill färga håret blont. Jag vill vara lite galen. Jag vill sluta tänka på kalorier och gå upp 10 kilo och skita i vilket. Jag vill gå ner 7 kilo och vara superskinny. Jag vill färga håret rött and be hot. Jag vill gå upp 6 kilo och älska the curves. Jag vill totalt skita i vad alla andra tycker.

Vidare vill jag dricka upp allt mitt vin själv och däcka i sängen med choklad på magen. Jag vill stanna uppe hela natten och somna i gryningen. Vill ta nattåg till Stockholm och till Sabina. Jag vill be några människor dra åt helvete. Jag vill gå ut och dansa asset av mig. Jag vill kunna känna mig fri. Jag vill ha en hemlig klubb med mig själv. Jag vill att hjärnan ska sluta snurra och bli normal igen. Jag vill känna mig stabil. Jag vill skratta åt allt som går fel och veta att det blir bättre. Jag vill hoppa av skolan med tre månader kvar. Jag vill gå klart skolan och plugga ett år till. Jag vill aldrig sluta plugga. Jag vill hoppa av och jobba jobba jobba. Jag vill åka till Ibiza och jobba som bartender.

Nä, jag förstår inte heller. Bara babbel. Upp och ner. Inside in. Outside up.

Allting löser sig. Det gör det alltid.
Nu lät jag jävligt deppig. Jag skiter i det. Bara tankar en fredagskväll.

Kääärleeeek

HAHAHA. Jag erkänner. Jag älskar Big Brother efter två avsnitt. "Men de e väl sunn om maj??" Hahaha älskar skåningen Martin. Och transexuelle Vanessa. Kul att den snyggaste tjejen där inne varit en kille, haha. Och så jävla skön är hon också. Andreas gör förmodligen slut om jag erkänner detta så jag håller det för mig själv.
/Ida

Tillbaka i Borås

Hade några grymma dagar i Helsingborg. Fan va gött det var att träffa vännerna. Några riktigt roliga utekvällar och några riktigt bra fikor på Viva. Allt känns sjukt mycket bättre. Kul att träffa familjen också såklart, främst Johanna som jag inte träffat sen i julas.

Kom fram i Borran fem i 1 och ville inte komma försent inklampandes på föreläsningen som började 1 så jag bestämde mig för att dra hem och plugga hemifrån. Imorgon ska jag verkligen ta tag i plugget och fixa kompletteringen. Kom igeeeeen, nu kör vi. Spurten nu. Snart är det över!

/Ida

Lite update här vid nattatid.


Känns bra att jag insett att det bara återstår tretton dagar tills jag ska uppträda på Gabbis välgörenhets gala, och jag valde låt IDAG... ja, jag är dum i huvudet. Måste öva tills fingrarna blöder nu!
.
Vilken go helg det har varit. Har inte gjort ett skit, bara känt lättnaden över att äntligen få pausa lite från plugget.
.
I kväll: Elli sover, jag softar stenhårt och grubblar över livet till mina gamla favoriter, Colbie Caillat & John Mayer. Underbart! Laddar inför IKEA med Elli i morgon. Korv och glass. Längtar!
.
Godnatt mina fina!
/ Johanna

All the single ladies

Igår drog vi ihop ett gäng hemma hos Andjelka. Kladdkaka och morots/gurkstavar med dipp. Inte en droppe alkoholdryck! En fredag! Var ändå kvar där till halv 1, haha. Mycket trevligt. Sjukt flummigt. Haha.
Nu kommer snart Andreas hit och ikväll ska vi ut! Shoohooo!

I väntan på att jag ska göra något vettigt


Hej hej hallå dagboken

Jag befinner mig i Helsingborg och har varit här sedan i onsdags. Sjukt skönt att bara dra från Borås alltså!! Love this city. Hade långfika med Andjelka igår på standardfiket Viva. Tror vi satt där i 4 timmar. Sick. Kom hem efter 10 och satte mig vid datorn. Tänkte ta av sminket och gå och lägga mig. Får sms. Svante: Med ut?

Tänkte; det kan ju vara trevligt att sticka till Utposten och chilla lite. Sa till pappa att ja bara skulle ut och hälsa på några kompisar. Kom hem halv 5. På en toooorsdaaaag??!! (Johan Glans)

Äh fy satan vad kul det var. Gick ut i skabbiga jeans, flottigt hår och kom på när jag gått utanför dörren att ja glömt ta på mig en bh också. HAHA. Jaja skäbbet Ida hade sjukt kul i vilket fall som helst. Dansade som dårar på Tempel. Gaaad så kul haha.

Ääh, fruktansvärt kul.

Tänkte idag försöka ta tag i min komplettering jag dragit på mig. Känns som att jag vill skjuta upp de lite till och bara leva loppan, haha.

Ikväll blir det fika med tjejkompisarna hos Andjelka, ska bli kul!

/Ida

Jag behöver

Miljöombyte, nya perspektiv, min familj och mina vänner i Helsingborg. Min hjärna fungerar för närvarande inte i Borås. Hejdå Borås. Bara sådär.
/Ida

t r u e s h i t . . .

/ j

Hjärtats daaaag

Did you give the world some love today babe?

Själv har jag haft redaktionsövning i skolan. Blev rätt nöjd med mina artiklar så jag tycker jag borde få VG men man vet ju aldrig med de där... Gick hem vid 12, köpte med mig sushi hem och stack hem till Andreas för att plugga klart. Ikväll blir det god mat och tavelmålning. Ska bli kul att se hur det går för SexybicepsAndy_89.

Löpningen igår gick sådär förresten. Orkade inte ens två varv runt sjön. Men det har väl att göra med att mina psykiska styrka inte är vad den brukar vara. Men jag är snart där igen. Allt känns redan mycket bättre.

Kärlek till familj och vänner och alla andra!
/Ida

love to you all...

Hejsan på er! Massor med kärlek till er idag mina fina systrar & mami och papi förståss, älskar er!
Självklart pussar och kramar till alla friends också!

Vilken romantisk dag/kväll det kommer bli, ska sitta med matteboken upptryckt i nyllet tills jag somnar...ja, jo, men varför inte? Jag tänkte såhär, om jag är lite extra kärleksfull mot boken, nu när jag för en gångs skull tänker öppna den och ge den en chans, så borde jag få i alla fall liiiiiite lycka inför provet i morgon?...snällaaaa. Jag är fantastiskt kass på matte... hallå? jag skippar en träning för att plugga matte? då är det RIKTIGT illa!
.
Kramiizzzzzzzzzzz

Sluta jiddra börja springa

Väntar på Montana som snart kommer i lille bilen som tar oss till Kypesjön. Känner mig hyfsat taggad ändå. Borde i alla fall vara det eftersom jag ätit godis varje dag denna vecka. Plus vin och drinkar. Bra jobbat haha.
/Ida

Bara söndagsblogg

Låter som att du hade de rätt bra igår ändå Jojje. Skönt att höra. Tack för ditt sms innan angående min profilbild på Facebook. Har ju bara haft bilden i ett halvår eller ngt så det var snabbt noterat, haha... ;D

Jag är så svettig just nu. Storstädning på gång på Hasselbacken. Lite smått uttorkad också efter gårdagens utgång. Var lite småtrevligt trots dålig housemusik på X&Y. Ska man behöva gå till Harrys för att höra musik det går att dansa till? Eller ja, why not, kom ju in gratis där sist för att jag sjöng en sång för de i kassan...


Nu är jag ganska trött men nöjd med min blåsta garderob och att jag hittat alla mina oljefärger. Imorgon ska jag måla! Put some color in my life lixåm.

Har varit lite låg det senaste. Inte så konstigt kanske. Snart är skolan slut. Det är nu det gäller. Nu ska det skaffas jobb och betalas tillbaka lån och skulder och datorer och betalas resor och... det går inte längre att hoppas på hjälp av mamma och pappa. Jag är 23 år. Wow vilken framtidsångest jag har. Måste ta mig ur denna svackan. Saknar mina systrar och alla Helsingborgare... Man måste kanske vara nere någon gång för att komma upp. I guess. Jag som varit så trött på pluggandet överväger ett tredje år bara för att skjuta upp framtiden lite.

/Ida

Säg oh ah val thorens säg oh ah val thorens!

Kände för engångs skull att uppdatera lite. Bra va, Ida?
Det blev en nääääästan HELT toppad resa! Tråkigt bara att jag, Elli och Filippa blev sjuka, låg hemma med feber i ett par dagar då jag missade massa god skidåkning och galna utekvällar. Inte okej. Men så var det. De dagarna vi var friska var verkligen super! Vi shakade rumpa på dansgolven, stod på borden och ägde till bästa musiken på grym afterski,  fällde en och annan tår, träffade på härliga men sjuka människor, softade i backarna, trixade lite i parken, trillade i knappliften, smutsade ner rummet till max, lagade äcklig mat och skrattade som aldrig förr. Ja, detta  plus SÅ mycket mer, gick i ett, knappt utan sömn. Det var verkligen psicktoppat! Jag hade skitkul!
.
Bild av Filippa.
.
Föresten, det är galet att man kan bli så sällskapsjuk, att man kan vara så jäkla beroende av andra människor hela tiden! Särskilt nu efter Val Thorens där man var omgiven av människor exakt hela tiden. Läskigt.
Ska försöka uppdatera lite mer Ida, tiden har inte riktigt räckt till på sistone. Tror jag fått magkatarr av stressen från skolan och allt annat jag har att göra. Kass på att planera, det är jag.
.
Hejsvejs!
/ Johanna

Bara lite frustration i snöstormen

Okej, min taktik att blogga skiten ur bloggen för att få Anna & Johanna sugna på att blogga verkar inte funka.


Och min taktik att stirra på datorn tills jag får lust att börja sökmotoroptimera (sista inlämningen i nuvarande kurs) funkar inte heller. Kanske för att jag knappt inte varit utanför dörren denna vecka och vill bara uuuut. Kanske ska ta med datorn ner på stan och sätta mig någonstans? Kändes plötsligt väldigt lockande. Undrar var de har internet?

Sitter och funderar varför jag blir så jävla nedslagen av ett nej. Ett nej är bara ett steg på vägen. Ett hinder som man ska ta sig förbi. Och jag kanske redan har jobb i sommar, jag vet ju inte det. Men jag vill bara säga FUCK journalistutbildning. Man behöver inte alltid en viss sorts utbildning för att klara av ett jobb. Det kan hända att man kan ändå. Trött på att folk inte ser utanför bubblan.

Jag skriver väldigt osammanhängande just nu, jag vet. Skriver bara som det kommer ut. Försöker bli av med lite frustration. Äh. Nu får jag ta tag i mig själv. Hitta vägar. Det ordnar sig. Skulle dock vilja skruva fram klockan lite. Hej, det är mars 2012, jag är på väg till Mallorca och har ett kul jobb som webbredaktör kirrat. Typ.

/Ida

Hemmaplugg och sånt kul

Hyfsat sleden människa. Men det gör inget. Haha.

Igår var jag produktiv. Skickade in två inlämningsuppgifter och började på en tredje. Sökte en massa roliga jobb också och fick svar på två. Den ena svarade att jag var väldigt intressant för tjänsten men att det redan var tillsatt. De ville hålla kontakten i alla fall. Kul! Den andra svarade bara att han skulle vidarebefodra mina uppgifter och min ansökan. Söker både i Borås, Helsingborg, Stockholm och utomlands...

Fick idag svar på ena inlämningen som var godkänd! (Kunde bara få U eller G) Har gjort den sista textinlämningen och har bara sökmotorsoptmiering kvar. Snart är även denna kurs över. Satan vad fort det går. Typ en kurs och projektet kvar, sen är jag webbredaktör. Siiick maaan.

Lite mer plugg sen drar jag och träningsdiktatorn på gym. Igår körde jag på testcykeln igen. Det är så sjukt jobbigt, you can´t even imagine...
/Ida


Leaving Sweden?

Jag vill inte bo i Borås. Andreas vill inte bo i Stockholm. Och då finns det egentligen inga fler alternativ i Sverige för mig (Helsingborg visserligen men inte än!). Vi började diskutera Mallorca av lite olika anledningar. Och nu har vi mer eller mindre bestämt att vi ska flytta dit om ett år. Trodde aldrig han skulle vilja lämna Borås...

Tänk...bo på Mallorca och skaffa ett svinkul jobb som webbredaktör eller liknande. Kanske jobba på en fotostudio...

Lite jobbigt att inse att man är kvar i vintriga Sverige när man befinner sig i Palma de Mallorca i tankarna.

/Ida

Spa-helgen i Gdynia

Helgen på spahotellet i Polen var sjuuukt grym. Jag fick alla möjliga behandlingar, ansiktsbehandling, pedikyr (mina fötter har aldrig varit så fina!), helkroppsmassage och lite annat. Vi måååste dra ihop ett gäng kompisar och dra dit igen. Hotellet heter Faltom och ligger i Gdynia. 30 min taxifärd från Gdansk, dit vi flög. Sjukt lyxigt hotell. Svinbilligt. Eller betydligt billigare än i Sverige.

Jag hade sett fram emot att komma hem till Johanna hela dagen. När vi kom hem var hon hos en kompis. Och en kvart senare skulle pappa åka till Norge och jag kunde få åka med, istället för att ta bussen hem morgonen därpå. Jag var så sjukt kluven. Träffa Johanna och betala buss dagen efter, eller träffa Andreas, åka gratis och kunna jobba hela måndagen. Jag åkte med pappa. Ångrade mig lite halvt eftersom jag inte träffat lillen sen i julas. Och så ville jag höra allt om Val Torrens. (Stavning?)

När jag kom hem hittade jag denna på min dator:

Dog av skratt, haha. Måste åka hem och hälsa på dig snart Jojje.

/Ida

Guuuud morgooon

Hemma hos familjen Carlsson på Järnis finns det ÅTTA schampoo i duschen. Och tre duschcremer. Men INGA balsam. Det blev en mardrömsmorgon för mitt hår. Jag fick jobba för att inte tappa humöret, haha.

Men jag öste i med olika cremer som kunde rädda situationen. Jag vill tacka livet för att det gett mig silkesdroppar. Eller snarare, tack Sabina!
Vid två kör jag, Anna, mamma och pappa till Köpenhamn för att flyga till Gdynia. Vi ska på spaweekend och det ska bli så jäkla skönt. Och roligt att hänga med familjen. Var ju över en månad sen jag träffade dem.

Dröm

Drömde om dig inatt, Johanna. Typiskt att du alltid ska bli sjuk när du är iväg, lillen. Bli frisk.

Jag sitter i skolan och försöker bli klar med min komplettering i flash-kursen. Sååå märkliga människor det går på denna skola. Bibliotekarier alltså... herregud. Blått hår, vit hy, frisyrer i alla möjliga tråkiga former. Jag ser avskräckande exempel på hur mitt hår kommer se ut om jag blonderar det. ALLA har glasögon och kläder från Vero Moda 1999. Äh, gud jag får panik. Men det är skönt att alla inte är likadana ;D Anna, du hade dött, haha.

Jävligt sugen på att använda mitt kreditkort idag. Behöver min MacBook Pro. Nu.


/Ida

Vi är så glaaaada idaaaag...

Från en blond liten knubba som helst klättrade överallt, drack hostmedicin, rökte cigaretter och nästan trillade ur fönster (2-4 års ålder), till en hästnörd med brunt hår i en tofs, glasögon och cykelhjälm (11-12 år), till skolans tuffing med superblonderat kort hår och röda slingor som gjorde allting tvärtemot vad föräldrar, storasyster och lärare sa (16-17 år)...

Till en supersnygg, rolig och smart 21-åring som klär sig coolast i Helsingborg.

Grattis på födelsedagen fina lillasyster Anna!





Vi är så glaaaada idag att du har fööödelsedag att du har fööödelsedag precis idag! ;D

<3
/Ida