har suttit i en halvtimme för att komma på en jäkla rubrikjävel nu Ida, men vet du vad...jag skiter i!!!

Känner mig aningens flummig just nu. Ja efter fyra timmars sömn i natt kan jag inte förvänta mig annat. Kan inte heller påstå att skoldagen varit särkilt effektiv. Har vandrat som en levande zombie hela dagen och skrattat som en gris, åt allt och inget. Blev en kul kväll igår där det först sket sig för att biljetterna till efterfesten tog slut MEN bra som jag är chansade jag på att försöka komma in i alla fall och lyckades faktiskt fakea stämpeln med en gammal cigarett fimp jag hittade och tog mig in. Sjukt nöjd!
.

I morgon: fredag. Nu: BigBrother, följt av ett snabbt telefonsamtal innan jag somnar. Och därmed sätter jag punkt för denna dag.
Ha det fint suckes!
/j

Dåligt för sökmotorsoptimeringen


Johanna, för sökmotorsoptimering skriver du sämst rubriker, bara så du vet. ;)

Jag sitter och skriver det sista på min dokumentation om sökmotorsoptimering. Gryyyymt gött att ha de klart. Endast en komplettering till och sen kan jag ägna mig helhjärtat åt projektet. Som går fint! Jag och Lisa gjorde pappersprototyper idag och det blev rätt bra tror jag!

Nu ska jag bege mig hemåt och följa med Andreas på en föreläsning han ska göra i Skövde.

/Ida

Nix, ingen rubrik idag

Hallihallå bloggen!
Fick ett jobb i morgon eftermiddag. Ska nämligen få leka lite stylist. Ska sminka och styla brudarnas hår inför oscarsgalan i morgonkväll, kan bli skoj. Har fällt en och annan tår då jag tyvärr inte kunde följa med på galan...finns dock fortfarande en chans att medverka på efterfesten...om mor min tillåter mig vill säga.
Ska ta tag i mina läxor och få undan så mycket som möjligt i kväll. Känner att jag är on the go nu!
This is näjzbäjz. Hejsvej!

Facebook gör oss olyckliga?

Fan vad jag inte pallar sånna rubriker. Aftonbladet alltså... suck.

Det är inte Facebook som gör oss olyckliga, det är vi själva som gör det. Ingen annan än du själv styr hur du tänker. Så är det faktiskt. Även fast jag själv glömt bort det den senaste tiden. Inte så att facebook gjort mig olycklig, men har gått runt och stressat upp mig själv i onödan. Framtidsångest och så vidare. Facebook hade inget med det att göra men det är så typiskt att man ska skylla på någonting.

Inget annat än vi själva gör oss olyckliga. Eller lyckliga. Välj det senare.

/Ida

Vuxna som använder blöjor

Seriöst, jag håller på att dö här. Sitter i skolan och skriver en dokumentation om sökmotorsoptimering och ska skriva om bland annat länkkataloger/webbkataloger. Googlade "länkkatalog" och gick in på första bästa. Klickar även på första bästa länk som hette http://www.alltomabdl.se/blogg . Hade ingen aning om vad detta stod för men det visade sig att bloggen hette: Allt om att vara vuxenbebis och blöjälskare och handlar helt enkelt om vuxna människor som tycker om att kissa och bajsa i blöjor. Jag dooooog.
'
"...är ofta den enda tryggheten jag har i verkliga livet."

HAHAHAHAHA. Och om du som skriver bloggen hittar detta nu så förlåt, men det är faktiskt jättekonstigt och det vet ju du också eftersom du är anonym.

Men kärlekens vindar alltså, whatever makes you happy!

/Ida

Borran igen dåraaa

Bra, fin, härlig, galen, störd, underbar och en gnutta konstig helg.

Nu är jag tillbaka i Borås. Schläääsk blev helgens ord och det är vad som beskriver Borås också. Snöslask och sånt trams. Ge oss tillbaka våren här uppe i Borran innan jag överger!

Sitter i skolan och pluggar (läs gör allt annat än det jag ska) och ska dansa ikväll. Vill inte. Usch vad jag kommit ifrån dansen. Men skärpning på den biten. Blir nog jättebra fastän det var tre veckor sedan sist. Well.

Denna helg.

/Ida

Helsingborg återigen!

Sååå skönt! Underbart väder! Im in love with this town. Kom fram igår vid 9. Gick ut en runda med Andjelka men staden var död. Väldigt konstigt eftersom det var löning men men. Vi fick gå hem med partyhumöret på topp. Dock blir det ju party up ikväll så det jämnar ut sig. Haha.
/Ida

Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stor vänskap...


Nä, gör inte det, det är dumt...väldigt dumt...

.

/j

 

 


Om du har en dålig hårdag...

Av 5 personer som satt i datorsalen från början, var 4 stycken bibliotekarier. (Jag var den 5:e personen)
TRE av dessa hade antingen blått eller grönt hår.

Ska ni ha sånna hårfärger kan ni väl i alla fall hålla dem i skick och inte låta de bli så urtvättade gråa?! Får panik. Men det positiva är att jag kände att jag hade snyggast hårfärg i den salen i alla fall. Och så kände jag inte imorse. Så om ni har dåliga hårdagar, kom till Högskolan i Borås så käns det genast bättre.

Vet ni, det är snart ETT ÅR SEN som jag färgade mitt hår på salong. Tonade det själv två ggr i höstas men det räknas knappt. Ni anar inte hur sugen jag äääääär. Men. Jag vet att pengarna jag har inte är mina. De tillhör mitt kreditkort och avbetalningen på datorn.

Snälla, snälla, ge mig ett jobb till sommaren så att jag kan fixa min femtoncentimetersutväxt. Och bli blond. MISSION.
/Den av oss som är mest hårfixerad

Snart 100 %

Snart är jag 100 % igen. Men fortfarande så att jag vill sova bort dagarna. :/
Gäsp. Äh. Har inget kul att säga idag. Heeeejs.
/Ida

Nu kör vi dååå

Idag börjar officiellt vår sista kurs på Webbredaktörsprogrammet. Känns svinskönt. Förrutom lite skit kvar i bagaget såsom en rapport om teknisk utveckling och mobilanpassade css:filer. Men nu är jag så pass frisk i alla fall så att jag orkar sitta upp längre stunder så denna veckan ska jag plugga aset av mig.
/Ida

SAAATAAAAAN så braaa

Kollade precis på länken Johanna lade in för nån dag sen. Det var fantome det bästa jag hört på sjukt jävla länge. Tack för tipset Johanna. Här lägger jag upp den på riktigt för er som missat. Loreen - My heart is refusing me. Akustisk version. Wooow:
/Ida

Hej...

Egentligen skulle denna helgen bli så jävla bra. Jag skulle glömma bort min sjukdomsvecka och bara ha så roligt med Andjelka som skulle hit men jag blir verkligen inte frisk. Samtidigt som det aldrig blir vår.

Mitt huvud är tusen kilo tungt och känner i allmänhet bara för att sova. Men idag har jag lyckats få på mig kläder och snart ska jag och Andreas ta på oss varmt och gå ut och gå i snön. Vi behöver frisk luft och se något annat än min lägenhet. Och köpa godis. Det är ju ändå fredag, haha.

Så himla ledsen att Angie inte kommer hit men förhoppningsvis får jag träffa henne och alla andra nästa helg då jag tänkte dra hem till Hbg.
Mår som jag ser ut. Det värsta är att jag har sminkat mig. Haha.
/Ida

Oh no you did'nt!

Okej, tror jag är feberfri nu men hosta har intagit min kropp så det skallrar i väggarna.
Tänkte nyss skälla ut första bästa granne eftersom någon jävel stulit min tvättid. Men så var det jag som tagit fel på dag. Fuck. Haha.
JAJA. Skrev en snäll lapp istället för en arg och skrev "Förlåt!" eftersom jag redan tvättat två maskiner på någon annans tid. Skyller på att jag är sjuk.
/Ida

and we danced so good...

Skulle kunna gråta för minsta ting idag. Skämt och ord som jag vanligtvis alltid kan ta har fått ögonen att svida av tårar ett antal gånger idag. Jag vet inte varför. Blandade orsaker just nu. Saknar mamma och pappa, vill inte till skolan, hatar denna projektveckan vi har. Jag ville inte ens gå och träna idag, ville ingenting alls! Så kan det va.
-
http://www.youtube.com/watch?v=jqA_gRMYgA0
Gick inte att lägga upp den. Men verkligen värd att lyssna på. Såååå fin!
.
-
Ska i alla fall stanna hemma i morgon och städa och plugga. Vaknar förhoppningsvis på bättre humör i morgon. Det borde bara kunna gå uppåt nu.
-
Ska föresten börja måla! Fick helt plötsligt jättemycket inspiration. Ska bara fixa färg och tavla. Kan bli kul.
Nu ska jag gråta en skvätt innan jag somnar.
Godnatt mina fina!
/ j

Feberdäckad

Jag har varit feberdäckad idag. Så det blev inget rapportskrivande här. Jag mår fortfarande kass.
Och för att göra det hela ännu värre fick jag svaret att jag inte fått jobbet i Stockholm vilket suger ganska hårt. MEN. Det öppnar för andra möjligheter.
/Ida

Can we feel sorry for ourselves?

Fy fan, vad vi tycker synd om oss själva. Andreas ligger i min säng och sover och jag har masat mig upp till datorn för att försöka plugga. När vår självömkan blir för illa går jag in på Aftonbladet och läser om Japan (eller annat valfritt land i världen funkar, känns det som ibland).
Nä. Ta en dusch och försöka känna mig som en människa.
/Ida

Knappt levande

Detta har varit den sämsta dagen på mycket länge. Vårdcentraler hit och dit, sjukdomar till dess förbannelse, både för mig och Andreas. Vi har legat dubbelvikta och gråtit i kors typ. Men så mådde vi lite bättre och begav oss hem till mig = åtkomst till internet. Och då ser jag att Anna och Johanna har bloggat. Fy vad glad jag blev! Ni gjorde min dag. Och Andreas med såklart som klappat mig när jag haft ont.

Jag kom alltså hem från Stockholm i lördags. Hade migrän på tåget och tog mig knappt hem från stationen. Låg och sov hela söndagen med feber.

Men intervjun gick bra! Jag vet inte hur det gått än, men det kändes bra. De kommer kalla ett antal till en andra intervju i Stockholm. Jag vet att jobbet hade varit perfekt för mig men det var många sökande. Så vi får se vad som händer. Har fått lite andra svar som lydit ungefär "Tack men vi har gått vidare med andra sökande...". Gjorde inte så mycket. Man måste räkna med några nej.

Imorse, när jag trodde jag mådde bättre modellade jag för studion. För webbredaktörprogrammet! Haha. Kul. Mådde kass efter det men tjänade i alla fall en slant.
En aningens panik nu bara över en deadline på torsdag som jag inte börjat på. Hatar att vara sjuk.
Och en annan grej som gjorde mig glad idag var ett vykort från mamma och pappa:
Lite uppdatering från mig! Hej hej!

/Ida

I would be fine, as long as you're near me...

Moget att det läcker kofis i hela stan och att vi fick bryta träningen. Stormar in en jäkla brandman och säger att vi måste utrymma hallen för att det har varit en gasläcka. Och jag som var så taggad och ville träna! Illa.
För övrigt, kass dag! Nu ska jag bädda ner mig i sängen med hot chocolate och kära ner mig ytterligare lite i kärleken till The last song... ja den filmen för typ miljonte gången.
Peace!
/ J

Hej från Annas lägenhet 2!

Anna här!! Vill bara kika in o säga att IDA är så jäkla grym! Så kul att det gick bra i Stockholm och jag tror att allt kommer bli bra.
För övrigt är allt fint, tycker dock att mamma o pappa kan pallra sig hem, börjar tjata på Johanna om att sortera sopor och städa toaletten, mamma varning and I dont like. haha.
FRUKOST! :D
/anna

Hej från Annas lägenhet

Det börjar dra ihop sig! Snart beger jag mig... wish me luck.

På min väg till storstan

Sitter på tåget till Stockholm och försöker plugga med sämst uppkoppling. Undrar varför jag inte tog Bus4u. Billigare, bekvämare och GRATIS, BRA internet. Men nu kommer jag fram fortare i alla fall.

Ni äckelmagade kan sluta läsa nu för jag har nämligen hela munnen full av blåsor. Det gör ont, svider och sticker och jag kan knappt äta en banan utan att grimasera. Det ser lite ut som om jag bränt hela tungan. Satt på vårdcentralen hela morgonen och fick reda på att det bara var en förkylningsvirus och en infektion. Eller nåt.

Jag får absolut inte skratta på intervjun imorgon eftersom min äckliga ruttna mun kommer synas då. Haha. Sjukt taggad för Stockholm samtidigt som jag känner att jag förmodligen väntar en pangförkylning i helgen och känner bara för att sova. Sjukdom får komma nästa vecka.
Ska bli kul att träffa Sabina! Tjaaarå.

/Ida

Straffet från ovan

Jag tänkte seriöst ta på mig Converse och skinnjacka i morse, och som ett straff från ovan, för blotta tanken, blev det snöstorm. Igen. För femhundrade gången denna vinter. Haha, helt sjukt. Snö 4 månader i sträck. Men som tur är går vi mot sommartider och inte tvärtom.

Har i alla fall varit och jobbat i tre timmar. Nu måste jag plugga. Har en rapport som ska vara inne nästa vecka. Så jag ska käka en semla och skriva. Förresten. Om ni inte gillar ruccola så värst mycket så tryck inte hela munne full för att ni råkat köpa storpack, och för att det inte ska bli gammalt. Speciellt inte om ni inte är så förtjusta i just ruccola.

Så äckligt.

/Ida

Så satt jag här och var stressad

Men insåg att jag inte har någon anledning till det, eftersom jag kan jobba precis när jag vill. Behöver inte känna att jag ska vara där klockan 8 med alla andra. Fan vad bra att jag kom på det, slapp ha komma-för-sent-ångest. Insåg att det bara var mina egna riktlinjer och pengahets. Jo, jag behöver pengar, i massor, men jag tänker inte låta det göra att jag känner jag jag måste vara där 8, till priset av att jag får stressa, strunta i att äta, eller bara suga in livet i allmänhet och få lite harmoni i mitt liv. Haha.

Och... the news:

Imorgon kväll åker jag till Stockholm! Jag har hemliga möten och ska bo hos Sabina. Eller, det är ju inte hemligt egentligen, men säger jag så låter det som jag är en riktig jäkla bloggare. Fast jo, det är ganska hemligt ändå. Men kan ändå berätta att det handlar om en anställningsintervju. Grymt.

Denna morgon dricker jag kaffe och rappar till Färska Prinzen.

/Ida

Jag hade släppt det...typ

Och så fick jag ett telefonsamtal.

Fortsättning på det följer.

Här tänkte jag skriva sånt kul som vad jag ska göra just nu, dvs, tvätta och handla mat, men det är så jävla tråkigt så jag skiter i det.

Snälla syskon, börja blogga?

/Ida

Känslan

Tanken slog mig. Kärlek är så jäkla fint. Min bakgrundsbild på datorn föreställer ett gammalt par. Mannen pussar kvinnan på kinden och hon ser överlycklig ut. Jag blir så varm i hjärtat när jag ser den och jag föreställer mig att de varit tillsammans sedan de var unga. Jag vill också ha det så. Jag vill ha en grym relation som håller genom allt, hela livet. Och jag är så glad, för jag tror att jag har det. Man kan så klart inte veta, eller förutspå vad som kommer hända. Men så är känslan nu. Han är grym.
Pratar med Sanna i telefon om livet, kärlek, framtid och smått förvirrade mytomaner... Haha.

Uppdatering

Varför åka till Stockholm och träffa kändisar när alla kändisar kommer till Borås? Satt och åt lunch idag vid samma bord som en gammal friidrottsstjärna. Gillar mitt extrajobb.

Har idag annars mått ganska dåligt. En massa saker som svullnat upp på min hals och huvudet har försökt lägga sig på marken typ. Tvingade mig själv att gå och jobba och gå till skolan. Vill bara sova nu men har missat så mycket på dansen att de vore dumt att missa mer. I värsta fall får jag sitta och glo på de andra.

Gillar dagarna nowadays. Jobba, skolan, plugga, dansa. När jag mår bättre och när jag orkar ska jag dra mig ut i spåren igen och springa. Inte haft nån lust.

Ja, bara en liten sån update... Mitt massiva bloggande har fortfarande inte färgat av sig på Anna & Johanna, Im sorry alla bloggläsare. Alla två. ;D

/Ida

Take me to your hideout


Så såg jag ut på min heta dejt, minus koftan då som jag bara hade för att inte frysa på väg dit. Top + kjol= 100 kr. GILLAR DET. När min stud-period är över lägger vi på några nollor. ;D

Btw kommer Anna inte hit. Kunde hängt på ut i Helsingborg ikväll men nu går ju inte det eftersom jag stannade här. Skit. Och Andreas jobbar. Men jag får väl passa på att plugga istället. Har ju jobbat nästan hela veckan så knappt hunnit med det.

Strålande sol ute! Snart är det vår.

/Ida

Trevle heeelg


Tog en liten sovmorgon...X&Y igår med Lisa så jag behövde det, haha. Det var sjukt kul och jag dansade sönder mina fötter. Bra kväll!

Efter min sovmorgon stack jag till studion och jobbade några timmar. Det bjöds på tårta idag och hela studion var full med ungar. Så jävla söta och roliga. Två av dem sprang i väg och skulle leka.

- Vi leker FREDAGSMYS!! Jag sätter på tvn!

Hahahaha, jag dooog. Så det blev inte mycket gjort i slutet för jag tyckte det var roligare att titta på barnen haha.

Nu ska jag "göra mig ve" som Andreas tror att det heter. För jag har en het dejt ikväll. Blir min favorit; hasselbackspotatis! Och imorgon kommer Anna och vi ska börja jobba med vårt projekt. Grymt. Så, nu ska jag fixa till det där trötta ansiktet. Tjadå!

/Ida

Men...

Mallorca hade varit jäkligt grymt också. Men det är två världar jag måste välja mellan. Jobba aset av mig. Eller leva livet (jobba också såklart) på Mallis.

Tanken på Stockholm

Kan inte släppa den. Den ligger i bakhuvudet och maler. Jag ser mig själv i lägenheten på Södermalm. Ser mig själv jobba med mitt och Annas projekt. Ser mig själv bli grym. Lära känna nya människor. Smarta, roliga människor som vill göra något med livet. Vill kunna släppa den tanken. Annars kommer jag få säga hejdå till den grymmaste människan jag någonsin träffat.
Jag har börjar dricka kaffe. Ja, helt wierd. Bytt ut en dålig vana; festandet, mot en annan.